ILTAJUHLA

Boomin loistokasta illallisjuhlaa on juhlittu perinteisesti alkuvuoden aikana. Juhlavieraille on tarjottu unohtumattomia kokemuksia vaikuttavien puheiden ja esitysten sekä erinomaisten tarjoilujen muodossa. Illan aikana on päästy muistelemaan Boomin loisteliasta historiaa ja katsottu myös Boomin tulevaisuuteen.  Juhlaan on perinteisesti sisältynyt kolmen ruokalajin illallinen snapseineen ja viineineen sekä kahvi ja avec. 

 

AIKATAULU

Iltajuhla alkaa perjantaina 4.3.2021 klo 18

MENU

ETIKETTI

Akateemiset vuosijuhlat, kuten muutkin hienot juhlaillalliset, ovat vuoden kohokohta ja tunnelmaan virittäytyminen aloitetaan jo hyvissä ajoin. Erityisesti hienoihin juhliin kuuluu perinteiden, etiketin ja hyvien tapojen noudattaminen, joita silmällä pitäen on hyvä kerrata muutamia asioita. Etikettiohjeet löydät täältä.

Perinteisen vuosijuhlan pukeutuminen

Jokaisen boomarin  pukua koristaa Boomin juhlanauha. Se  kiinnitetään  virallisen  juhlanauhaohjesäännön  mukaisesti. 


Miehet  pukeutuvat vuosijuhlassa frakkiin tai vaihtoehtoisesti tummaan pukuun. Tumman puvun kanssa tulee käyttää hillittyä ja juhlavaa solmiota, mieluusti hopeaa tai helmenharmaata. Frakin kanssa  käytetään  valkoista solmuketta. Päällystakin tulee olla tumma ja puvun liepeet peittävä. Rannekelloa ei sovi käyttää, ellei se ole hyvin siro. Paras vaihtoehto kelloksi on taskukello.


 Naisille  juhlapuvuksi soveltuu juhlavasta kankaasta valmistettu täysimittainen puku tai juhlava housupuku. Kengiksi soveltuu sirokorkoiset avokkaat tai juhlasandaalit. Koruja sopii käyttää, kunhan ne sopivat asukokonaisuuteen. Laukkuna toimii parhaiten siro kirjekuorilaukku. Päällystakin tulee sopia asuun. 

Käyttäytyminen

Juhliin saavutaan ajoissa, myöhässä saapumiseen tulee olla painavat syyt ja se tulee tehdä huomaamattomasti. Miehen kuuluu pitää huoli seuralaisestaan. Saavuttaessa juhlapaikalle on miehen kohteliasta auttaa seuralaisensa ulkovaatteet päältä ja saattaa hänet pöytään.

Pöytiin siirrytään vuosijuhlatiimin opastuksella tai plaseerauskartan avulla. Pöytien ollessa pieniä, alas istutaan vasta koko pöytäseuruuen saavuttua paikalle. On kohteliasta esittäytyä pöytätovereille heti pöytään saapuessa tai viimeistään kun on istuuduttu. Mies auttaa tuolin seuralaiselleen aina istuutuessa tai noustessa. Pöydässä autetaan myös muita daameja, mikäli sille osoittautuu tarvetta.

Puheiden ja ohjelman aikana ollaan hiljaa ja syöminen tulee keskeyttää, juomistakin on syytä välttää. Ohjelman aikana ei myöskään ole sopivaa liikkua salissa. Juhlien seremoniamestarin tai marsalkan ohjeita tulee noudattaa koko illan ajan ja hänen puoleensa voi kääntyä epäselvissä asioissa. 

Perinteisen vuosijuhlan kulku

Juhla alkaa lippujen saapumisella, alkumaljalla ja tervehdyksellä. Alkuruoka nautitaan pääsääntöisesti tämän jälkeen. Alkuruuan ollessa kylmä ruoka, ruokailu aloitetaan vasta kun koko pöytä on saanut ruuan. Illallisen kohokohta on pääruoka, jonka nauttimisen voi aloittaa, kun seuralainen ja lähimmät vierustoverit ovat sen saaneet. Jälkiruoka tarjoillaan juhlan loppupuolella. 

Puhe rakkalle on yksi juhlien kohokohdista. Tyypillisesti puhe kuvaa puhujan rakkautta jotain asiaa tai yksittäistä henkilö kohtaa. Puhe on liikuttava mutta usein humoristinen. Puheen jälkeen perinteisesti miehet laulavat korkeassa polviasennossa seuralaiselleen laulun ”niin minä neitonen sinulle laulan”. Akateemisissa pöytäjuhlissa lauletaan usein myös yhteislauluja. Lauluja on sopiva toivoa pöytiin jaetusta käsiohjelmasta. Muita, kuin ohjelmassa  olevia  säkeistöjä ei lauleta. Kun liput ovat poistuneet, on tanssin aika. Ensimmäinen tanssivuoro varataan perinteisesti avecille, jonka jälkeen voi musiikin tahtiin liikahdella vapaasti muiden kanssa. Tanssi jatkuu, kunnes on aika siirtyä jatkoille. 

Tarkemmin etiketistä voit lukea Boomin täysmittaisesta etikettiohjeesta tästä.

Close Menu